Spring naar inhoud

Leiding

Leiding

De vrijwilligers die met het kamp meegaan zijn zeer divers. Zo hebben we ervaren vrijwilligers die ruim 20 jaar meegaan, en nieuwe, jonge vrijwilligers (m/v) die enkele jaren meegaan. De ervaring leert dat deze mix van jonger en ouder heel goed werkt. Onder de leiding hebben we een aparte keukenploeg die de hele week elke dag weer een lekkere maaltijd voor ons kookt.

Tevens spreekt de leiding onderling een gedragscode af, die wordt ondertekend en nageleefd. Uiteraard hebben alle mensen van de leiding ook een Verklaring omtrent gedrag gekregen.

gedragscode

Symen Veldhuis

Ik ben Symen Veldhuis en ik ben 40 jaar oud. Ik woon al langere tijd niet meer in Zaltbommel maar in Zutphen. Heb een drukke maar een leuke afwisselende baan als adviseur Vergunningen. Het zomerkamp organiseren - en vooral de week zelf - is een leuke onderbreking van het werkende leven. Het kost ontzettend veel energie, maar eigenlijk levert het nog meer energie op. Na langere tijd als kind mee geweest te zijn (ik was mijn eerste keer 3 jaar oud, want mijn moeder stond in de keuken) ben ik in 2000 voor het eerst meegegaan als leiding. De eerste elf jaar heb ik met veel plezier meegeholpen als tentleiding en dit jaar ben ik voor de zevende keer hoofdleiding van het zomerkamp. Dit betekent dat ik aan de voorkant van het kamp drukker ben met het organiseren en plannen van het kamp. Tijdens het kamp doe ik wat minder met de spellen en ben ik vooral bezig met de aansturing van de leiding en de organisatie zodat de rest zich kan richten op de kinderen. Zo bezorgen we elk jaar weer een hoop kinderen een leuke eerste vakantieweek.

Sanne van Beekveld

Hoi, ik ben Sanne en ik ben 21 jaar. Na vijf jaar zelf mee op kamp te zijn geweest, ga ik nu al een aantal jaar zelf mee als begeleidster. De vorige keren zijn me erg goed bevallen en ik heb al heel veel zin in dit jaar. Ik woon in Zaltbommel en houd erg van sporten, zelf zit ik op basketbal. Ik heb in ieder geval erg veel zin in het kamp en ik hoop jullie snel te zien!

René de Kloe

Hallo, ik ben René de Kloe. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die alweer te oud zijn om nog mee te kunnen op kamp. Maar toen ik voor het eerst mee ging als leiding van het (toen nog) ORION zomerkamp had ik net mijn eindexamen VWO gedaan op de Buijs Ballot in Zaltbommel en ging ik geologie studeren in Utrecht. Dat was in 1989 en ik had nooit verwacht dat ik in 2018 nog steeds met evenveel plezier mee zou gaan met Orizon om kinderen van 6 tot 10 jaar een geweldige vakantieweek te kunnen geven in de Drunense Duinen. En dat wordt dit jaar alweer voor de 27e keer! In al die jaren hebben we veel beleefd en het is erg leuk om te zien dat een aantal kinderen van toen nu zelf als leiding mee gaat. Na mijn studie geologie ben ik bij EDAX in Tilburg gaan werken als product specialist, een baan waarvoor ik de hele wereld over reis. Maar mijn vakantie begint nog steeds op slechts 11 km van kantoor: in de Drunense Duinen. Bij het sollicitatiegesprek voor mijn huidige baan is mij gevraagd of ik nog een vraag had? Ja hoor, ik wil de eerste week van de zomervakantie vrij, voor het Zomerkamp!

Jeroen van Hattum

Mijn naam is Jeroen van Hattum, ik ben 45 jaar oud en sinds 1996 één van de begeleiders van het zomerkamp. Een van mijn werkzaamheden is het schrijven van de voorleesverhalen en de toneelstukjes die bij het thema horen. Elk jaar een ander thema, dus ook elk jaar andere verhalen en toneelstukjes. Ik ben opgegroeid in Bommel en woon sinds 2001 op Texel. De band met Bommel is altijd intact gebleven, vandaar dat ik sinds mijn verhuizing naar de ‘overzeese delen’ van Nederland altijd bij het kamp ben gebleven. Als kind ben ik vroeger nooit mee geweest op zomerkamp, maar die ‘schade’ is sinds 1996 aardig ingehaald. Ik kwam in 1994 voor het eerst op het kampterrein om voor nieuwsblad De Toren een verhaal over het kamp te schrijven. Ik was amper gearriveerd of ik stond al mee in de keukentent broodjes te smeren. En ja, twee jaar later was ik dus helemaal ingelijfd bij de leiding…

Lizelotte van Slooten

Hallo, ik ben Lizelotte van Slooten, ik ben 18 jaar oud en ga dit jaar voor de derde keer mee op kamp als leiding. Ik woon in Zaltbommel en zit in mijn tweede jaar van de dansacademie in Utrecht. Dansen is echt mijn grootste passie en wil dat graag overbrengen op mijn leerlingen. Maar gelukkig heb ik af en toe vakantie en kan ik dus met jullie mee op kamp! Als kind ben ik een paar keer mee geweest en vond dat geweldig! De leuke spelletjes in het bos, samen slapen in een tent, broodjes bakken bij het kampvuur. Ik heb er weer zin in en hoop dat jullie net zo'n leuke week gaan krijgen als ik vroeger!

Dick Pelle

Hallo, ik ben Dick Pelle en ik ga dit jaar voor de derde keer mee op kamp. Voor de tweede keer als keukenpersoneel en één keer als tentbegeleider. Ik ben 52 jaar getrouwd en vader van drie kinderen. In het dagelijks leven werk ik op kantoor bij een firma die etiketteermachines verkoopt. Ik heb er weer veel zin in en verwacht weer een superleuke week.

Jaenet Mijdam

Mijn naam is Jaenet Mijdam, 33 jaar oud, getrouwd en woonachtig in Zaltbommel.

In mijn dagelijkse leven werk ik fulltime bij RAVAS dat gevestigd is in Zaltbommel.

Dit wordt mijn achtste jaar dat ik mee ga. En ik heb er weer veel zin in!

Joris Mijdam

Hallo ik zal me voorstellen: ik ben Joris Mijdam, ik ben 37 jaar oud en getrouwd. In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik werkzaam bij een doe-het-zelfzaak en ik ben Padi DiveMaster  Ik ga zelf, net als Symen, ook al heel wat jaartjes mee op kamp. Ik ben ook als kind meegeweest en ja, ik ben degene geweest die zijn arm heeft gebroken op kamp! Ik ga vanaf 1999 al mee als leiding, daarna ben ik er een aantal jaartjes ertussen uit geweest, maar sinds 2003 weer volop aanwezig op het kamp. Sinds 2013 doe ik de coördinatie voor het opbouwen en afbreken en alles wat daar omheen hangt.

Tom Pelle

Mijn naam is Tom Pelle, geboren op 26 mei 1993 en ga mee op zomerkamp sinds 2014. In het dagelijks leven ben afgestudeerd in de Psychologie aan de Universiteit Utrecht waar ik momenteel met mijn Master bezig ben. Als kind ben ik nooit mee geweest met het Ori(z)on kamp en daarmee ben ik een van de weinige binnen de leiding. Maar om eerlijk te zijn, vind ik dat een fijne positie. Hiermee probeer ik met een wat frisse, nieuwe (en ook iets jongere) blik te kijken naar hoe het kamp opgezet en georganiseerd wordt. Sinds het tweede jaar dat ik mee ging als begeleider heb ik wat meer leiding genomen over hoe het programma in elkaar zit tijdens de week. De gehele leiding zorgt natuurlijk voor de invulling, maar die moeten nog wel eens achter hun kont aangezeten worden en dat doe ik dan ook graag. Zelf vind ik het ook ontzettend leuk om spelletjes te bedenken en te maken en om in het verhaal mijn, ietwat slechte, acteerkunsten te vertonen. Deze speciale week draait volledig om de kinderen (hoewel ik het soms zelf iets te leuk vindt om mee te doen met de spelletjes) en met een beetje dankbaarheid ben ik helemaal tevreden aan het einde van de week.

Bram van Beekveld

Ik ben Bram van Beekveld en ik ben geboren op 14 september in het jaar 1995, dus reken maar uit… Nadat ik als kind vanaf mijn zevende tot en met mijn tiende jaar op kamp ben geweest, riep ik altijd al meteen dat ik later mee zou willen al leiding en zo geschiede. Ik studeer momenteel Bouwkunde aan de Avans in Den Bosch. Ik ga al sinds 2013 mee op kamp als leiding. Ik heb het de vorige jaren super leuk gehad en het is ook altijd superleuk om de kinderen buiten het kamp dan nog een keer te zien. Bijvoorbeeld op sportverenigingen of als ze aan het spelen zijn in de wijk. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit jaar weer leiding te zijn bij het zomerkamp.

Christel van Butselaar

allo allemaal. Ik ben Christel van Butselaar en ik ben 20 jaar oud. Ik woon op een kippenboerderij in Waardenburg.  Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee en daar heb ik erg veel zin in !!!!  Via Bram ben ik in contact gekomen met dit kamp en daar ben ik natuurlijk superblij mee. Ik zit in mijn laatste jaar van Verpleegkundige. Later zou ik als kinderverpleegkundige willen gaan werken. Ik sport ook nog twee keer in de week. Ik doe korfbal in Geldermalsen. Ik vind het supertof om dit jaar weer mee te gaan. Samen met iedereen heel veel plezier hebben en supertoffe dingen doen, zoals de bonte avond of de Efteling.  We hopen dit jaar weer op een superleuk en gaaf kamp. Tot dan!!

Max Leemans

Hallo allemaal, Mijn naam is Max Leemans en ik ben 20 jaar oud. Ik mag dit jaar voor het eerst mee als begeleider op kamp en heb er super veel zin in! Misschien hebben jullie me ooit wel eens zien lopen bij 't Zusje in Zaltbommel, waar ik op het moment werk. Zelf ben ik erg sportief en mijn favoriete spel is tikkertje.  Ik hoop jullie allemaal snel te zien op kamp, ik heb er zin in!!