Spring naar inhoud

Algemene informatie

Al meer dan dertig jaar is het zomerkamp een begrip in Zaltbommel en omgeving. Destijds opgezet door Stichting Orion in Zaltbommel en sinds 2012 wordt het zomerkamp door de nieuw opgerichte stichting Orizon voortgezet. Het kamp draait op vrijwilligers die een week van hun eigen vakantie inzetten om er een leuke kampweek voor de kinderen van te maken. De groep vrijwilligers bestaat uit een goede mix van jong en oud waarvan sommigen inmiddels al 25 jaar ervaring met het kamp hebben.

Voor wie:
Het kamp is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar uit de regio Zaltbommel. We hebben ongeveer 40 plaatsen voor deelnemers.

Waar:
We hebben in Loon op Zand goede contacten met een landeigenaar die dicht tegen het nationaal park een mooi afgebakend stukje grond heeft waar wij jaarlijks ons zomerkamp mogen opbouwen en gebruiken. Momenteel zijn wij ook de enige gebruiker van deze locatie.

Voorzieningen:
De kinderen slapen in zes zogeheten Suez-slaaptenten. Per tent liggen gemiddeld acht kinderen. In iedere tent slapen ook twee begeleiders, zodat er ’s nachts altijd iemand van de leiding aanwezig is als er onverhoopt wat aan de hand is. We hebben voor het kamp de beschikking over een eigen toilet, keuken en wasgelegenheid. Dat wordt ook allemaal opgebouwd op het kampterrein.

_DSC2654  IMG_0692